Cable rígid 16 mm2

Per part del responsable de Telegestió i Operacions BT de Endesa Distribución de Balears s’ha comunicat que des de fa un any ja no es fabrica cable rígid de 16 mm2. Per tant, s’admetrà cable de 16 mm2 flexible en la centralització de comptadors però l’instal·lador ha de deixar les fundes de per a la connexió del comptador. Més informació

 

Visita dels nostres alumnes a Menorca Llet

El passat dijous 21 de desembre, els alumnes del torn del capvespre dels estudis de Grau Mitjà i Grau Superior visitaran la fàbrica Menorca Llet situada al polígon industrial d’Alaior.

En la visita varen poder veure les instal·lacions on fabriquen emplenen els brics de llet per diferents cadenes de supermercats, les zones auxiliars de suport a la producció i el magatzem del material fabricat.

Agrair al ex-treallador José Vilafranca Manguan que ens explicà les parts de l’empresa i les diferents fases de la producció i a l’empresa la possibilitat que ens va donar per visitar les seves instal·lacions.

Continua llegint

Portes Obertes a la Formació Professional

El passat dijous 14 de desembre a les 19 hores, participaren al voltant d’unes setanta empreses i institucions en un acte de reconeixement organitzat per l’Institut Pasqual Calbó i Caldés i la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat que s’emmarca dins del programa Portes Obertes a la Formació Professional.

A l’acte es va fer entrega d’un certificat d’empresa col·laboradora i es visitaran les instal·lacions on els alumnes es formen abans de fer les pràctiques professionals a les empreses reals.

Una trentena d’empreses que col·laboran amb el nostre Departament assistiren a l’acte i visitaran les nostres instal·lacions.

Des del Departament els volem agrair la seva col·laboració i esforç que fan per ajudar al Departament i als nostres alumnes.

Continua llegint

Els mapes que mostren amb quina tecnologia s’il·lumina el món

L’empresa Gocompare.com ha realitzat una web interactiva on es pot consultar amb quines fonts d’energia s’il·lumina el planeta. Quines parts del món consumeixen més electricitat generada amb combustibles fòssils, quins països utilitzen energia nuclear i quins energies renovables.

Com podreu comprovar els combustibles fòssils segueixen liderant la producció mundial d’energia.

Visita dels alumnes de Grau Superior a la Central d’Endesa

El passat dimarts 14 de novembre, els alumnes de 1r curs del Grau Superior en Sistemes Electrotècnics i Automatitzats, visitaran la central tèrmica que l’empresa Endesa té situada al Port de Maó.

En la visita varen poder veure les turbines i motors que subministren d’energia elèctrica a tota l’Illa de Menorca a partir de la combustió de fuel. Visitaran la zona d’emmagatzematge del combustible, les instal·lacions de producció, les instal·lacions contra-incendis, la zona de control de la central i la subestació.

El cap de torn, Pere Fiol, explicà als nostres alumnes tot el funcionament de la central i les diferents parts que la formen. Destacar que en aquesta central es genera l’energia elèctrica a 11 kV per després elevar-la a la subestació a 132 kV per transportar-la a la resta de subestacions de l’Illa.

Agrair a l’empresa Endesa i molt especialment en Pere Fiol i en Luis Vilafranca la possibilitat que cada any ens donen de poder visitar les seves instal·lacions.

Continua llegint

Iberdrola tanca les seves dues darreres centrals tèrmiques

El president d’Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, ha afirmat que amb la decisió del grup de tancar les seves dues darreres centrals tèrmiques de la companyia en el món, les de Lada (Asturies) i Velilla (Palencia), que s’uneixen als 7.500 megawatts de fuel i carbó clausurats des del 2001, el percentatge de la capacitat de producció d’electricitat del grup lliure d’emissions quedarà al voltant del 70 %.

Seguir llegint

 

 

Tancar la Central d’Es Murterar de Mallorca?

El Govern Central de Madrid ha assegurat que tancar la central d’Es Murterar d’Alcudia “supone unos costes inasumibles para los consumidores de toda España en el recibo de la luz”

El Ministeri de la Presidència i per a les Administracions Territorials ha explicat que “todos los españoles asumen” 300 milions d’euros anuals perquè el rebut elèctric a Balears sigui el mateix que en la resta de vivendes de tot el país, segons la normativa nacional per a compensar el fet insular.

El tancament de la central l’any 2020, “como pretende el Govern Balear, no garantiza el suministro eléctrico para las Islas y puede suponer un sobrecoste de 200 millonres de euros”, afirma el Ministeri.

Seguir llegint