En Juan Calvo guanya les Balears Skills

Els dies 28 i 29 de novembre l’alumne Juan Calvo Graham, de 2n curs de Grau Mitjà d’Electricitat acompanyat del professor Juan Carlos Puerto Rubio de l’IES Pasqual Calbó, va participar a la competició Balear Skills a Palma de Mallorca. La prova es va desenvolupar a l’IES Politècnic i es tractava de desenvolupar un cas pràctic d’instal·lació elèctrica d’una part d’una vivenda. En aquesta prova també quedava inclosa l’automatització d’iluminació tipus led, endoll i persiana amb un sistema domòtic basat en l’estàndard Z-Wave.

La prova realitzada va ser d’una complexitat tècnica elevada que va incloure la demostració tant de coneixements tècnics com teòrics necessaris per desenvolupar una feina real, com per exemple: lectura i interpretació de plànols, esquemes i/o manuals de dispositius, ús correcte de les eines, comprovació dels dispositius, etc.

Dels 10 participants, 9 van poder finalitzar el muntatge amb un funcionament correcte. El nivell dels diferents alumnes fou molt elevat, havent finalment un empat a 95 punts (d’un màxim de 100 possibles) entre tres instituts. Finalment el fet de que el nostre alumne va ser el primer en acabar la prova va decantar la victòria a la seva part.

Aquesta victòria implica el compromís i responsabilitat de participar en el campionat SpainSkills que es desenvoluparà a finals del mes de març de 2019 a Madrid, com a representants de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

El Departament d’Electricitat de l’IES Pasqual Calbó i Caldés, volem fer reconeixement de l’esforç i la bona feina desenvolupada pel nostre alumne, destacant tant el seu mèrit professional com a personal. Moltes gràcies Juan!