Xerrada sobre Prevenció de Riscos Laborals

El pasat dimarts 4 de desembre van tenir lloc al nostre IES unes xerrades sobre Prevenció de Riscos Laborals adreçades als alumnes de Formació Profesional de Grau Mitja. A les jornades van assistir, entre d’altres, els alumnes que pretenen realitzar una estada Erasmus+ durant el present curs. Els assistents eren alumnes de les famílies professionals d’agraria, electricitat, mecanitzat i administració.

La jornada, a càrrec d’un ponent extern al centre, va resultar molt profitosa, en concret per els alumnes que marxaran d’Erasmus per tal de complementar els seus coneixements sobre prevenció a l’hora de fer feina a una empresa externa i d’un país estranger.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Xerrada sobre Prevenció de Riscos Laborals

Promoció de les mobilitats europees a l’IES Pasqual Calbó i Caldés

L’IES Pasqual Calbó promociona les beques Erasmus+ i té els seus espais pròpis al centre per tal de donar a conèixer les beques de què disposa per alumnes i professors de FP Bàsica, Grau Mitjà i Grau Superior.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Promoció de les mobilitats europees a l’IES Pasqual Calbó i Caldés

Obert plaç de sol·licitud de beques de mobilitat europea Erasmus+

Ja està obert el plaç de sol·licitud de beques per a realitzar estades Erasmus+ per Europa.

Les beques estan dirigides a:

– Alumnat FP Bàsica i Grau Mitjà (amb professorat acompanyant).
– Alumnat Grau Superior.
– Personal docent/no docent Grau Superior.

El plaç finalitza el divendres 23 de novembre de 2018. Anima’t!

CONVOCATÒRIA DE BEQUES ERASMUS+ alumnes de GS curs 2018-2019 CONVOCATÒRIA DE BEQUES ERASMUS+ alumnes FPB i GM curs 2018-2019 CONVOCATÒRIA DE BEQUES ERASMUS+ personal GS curs 2018-2019

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Obert plaç de sol·licitud de beques de mobilitat europea Erasmus+

Reunió entre Coordinadors de mobilitat europea

El 24 d’octubre ha tingut lloc a l’IES Pasqual Calbó i Caldés una reunió entre en Joan Palliser i na Sonia Agut. En Joan ha estat el Coordinador de mobilitat europea del centre des de l’any 2008 i na Sonia Agut será la Coordinadora durant el present curs escolar 2018 2019.

La reunió ha tingut lloc per tal d’ajudar i volcar informació sobre el funcionament dels projectes europeus i la gestió que se’n deriva. S’han tractat temes com la gestió econòmica de les estades d’alumnat i professorat, la plataforma per a la gestió de les beques Mobility Tool, alta de mobilitats, institucions i participants, aixó com revisions documentals dels projectes en vigor.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Reunió entre Coordinadors de mobilitat europea

Dotació econòmica de les beques Erasmus+ curs 2018 2019

A continuació es mostra la dotació econòmica de les beques Erasmus+ del present curs 2018 2019 per a estades d’alumnes i personal docent/no docent d’FP Bàsica, Grau Mitjà i Grau Superior.

Alumnat i professorat d’FP Bàsica i CFGM:

HI HA 4 BEQUES FPB, 11 BESQUES GM, 1 BECA E+PRO (+ 2 BEQUES PROFESSORAT ACOMPANYANT).

A realitzar entre setembre del 2018 fins agost del 2020.

Beques FPB: 2 setmanes de durada.

Beques GM: 4 setmanaes de durada.

Beca E+PRO: 3 mesos de durada (inclou 1 visita previa preparatòria de 5 dies d’1 professor/a).

Professorat acompanyant: 1 setmana de durada.

1.- Viatge: L’Agència Nacional espanyola ha publicat la següent taula on es representa la distància (en línia recta) entre el lloc d’orige (Maó) i el lloc d’execució de l’estada E+. L’import cobreix el viatge amb avió, tant l’anada com la tornada.

2.- Manutenció: L’Agència Nacional espanyola ha publicat la següent taula on indica l’ajuda que rebran tant alumnes com professors/es acompanyants que duguin a terme una mobilitat, en funció del país de destí.

Alumnat i personal docent/no docent de CFGS:

HI HA 6 BEQUES GS I 1 BECA PROFESSOR/A GS O PERSONAL NO DOCENT.

A realitzar entre juny del 2018 fins maig del 2020.

Beques alumnat GS: 2,5 mesos de durada.

Beques professorat GS o personal no docent: 1 setmana de durada.

1.- Viatge: L’Agència Nacional espanyola ha publicat la següent taula on es representa la distància (en línia recta) entre el lloc d’orige (Maó) i el lloc d’execució de l’estada E+. L’import cobreix el viatge amb avió, tant l’anada com la tornada.

2.- Manutenció alumnat: L’Agència Nacional espanyola ha publicat la següent taula on indica l’ajuda que rebran els/les alumnes que duguin a terme una mobilitat, en funció del país de destí.

2.- Manutenció professorat o personal no docent: L’Agència Nacional espanyola ha publicat la següent taula on indica l’ajuda que rebran els/les professors/es que duguin a terme una mobilitat, en funció del país de destí.

Nota important: Cal destacar que queda 1 beca corresponent al projecte del 2017 que consisteix en 1 estada d’una setmana de durada per a 1 professor/a o personal no docent a realitzar fins maig del 2019.

Partides dels projectes per a l’Organització de la Mobilitat (despeses del centre):

Despeses internes: telèfon, sobres, enviaments per correu, etc.

– Despeses d’acollida alumnes d’altres països de centres socis.

– Despeses de representació: assistència a jornades formatives, etc.

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Dotació econòmica de les beques Erasmus+ curs 2018 2019

Sessió informativa i de difusió dels projectes Erasmus+ (alumnes i professors de matí) FP Bàsica i GM

El 16 d’octubre del 2018 li ha tocat el torn a l’alumnat i professorat del matí amb una sessió informativa i de difusió dels projectes Erasmus+ d’FP Bàsica i Grau Mitjà que actualment gestiona el centre, a càrrec de na Sonia Agut, Coordinadora de mobilitat en la Formació Professional.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Sessió informativa i de difusió dels projectes Erasmus+ (alumnes i professors de matí) FP Bàsica i GM

Sessió informativa i de difusió dels projectes Erasmus+ (alumnes i professors de capvespre) GM i GS

El 15 d’octubre del 2018 ha tingut lloc a la sala polivalent de l’IES Pasqual Calbó i Caldés una sessió informativa i de difusió dels projectes Erasmus+ de Grau Mitjà i Grau Superior que actualment gestiona el centre, a càrrec de na Sonia Agut, Coordinadora de mobilitat en la Formació Professional.

L’alumnat i professorat assistent ha pogut conèixer de primer mà les característiques dels projectes, el sistema de finançament, la gestió econòmica, els països de destí, la durada, el nombre i característiques de les beques, dates de sol·licitud de beques, baremació en el sistema d’otorgament de beques, les sessions de preparació lingüística i cultural, la plataforma OLS (online linguistic support) i planificació de les accions a realitzar al voltant de l’estada, entre d’altres.

Aquesta jornada també ha servit per resoldre dubtes i animar els assistents, tant alumnes com professors, a demanar una beca per realitzar una estada formativa a Europa per tal de millorar professionalment i personalment, així com ampliar coneixements acadèmics, culturals i lingüístics al Curriculum vitae.

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Sessió informativa i de difusió dels projectes Erasmus+ (alumnes i professors de capvespre) GM i GS

Jornades de mobilitat d’Educació Superior a Toledo

Sonia Agut, la coordinadora de mobilitat europea en FP Bàsica, GM i GS, s’ha desplaçat a Toledo per assistir a unes jornades de formació ERASMUS+ organitzades per la unitat d’Educació Superior del SEPIE (Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació) els dies 4 i 5 d’octubre del 2018. Aquestes jornades formatives han estat dedicades a la gestió dels projectes ERASMUS+ de FP de Grau Superior.

Durant aquestes jornades que organitza el SEPIE periòdicament, també es reserva un temps per resoldre dubtes i intercanviar experiències entre els diferents coordinadors de tot España que hi han assistit.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Jornades de mobilitat d’Educació Superior a Toledo

Sessió entre Coordinadors de mobilitat de diferents instituts de Menorca

L’IES Pasqual Calbó compta a partir del present curs 2018 2019 amb una nova Coordinadora de mobilitat en la Formació Professional, na Sonia Agut. Per aquest motiu, per tal de posar-se al dia i enriquir coneixements pel que fa els projectes de mobilitat europea Erasmus+, el 21 de setembre na Sonia i en Kico Borràs de l’IES Joan Ramis han realitzat una sessió en la qual s’han tractat temes com: el funcionament de les comissions de Mobilitat, coordinació de projectes Erasmus+, gestió d’estades, etc.
També s’ha vist com a la Mobility Tool es donen d’alta les institucions, participants i mobilitats, així com la gestió del pressupost dels projectes. Tampoc ha faltat menció a la difussió dels projectes a través dels Blocs, xarxes socials, premsa, xerrades informatives, etc.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Sessió entre Coordinadors de mobilitat de diferents instituts de Menorca

3 alumnes d’FP Bàsica faran les 2 darreres setmanes de curs fent pràctiques formatives a Alemanya

Álex Garcia, Marc Roqueta i Kristiyan Milkov, alumnes del Cicle Formatiu d’FP Bàsica d’Electricitat i Electrònica, estan a Alemanya per fer les dues darreres setmanes del seu mòdul de pràctiques en empreses.

 

Diumenge dia 10 van viatjar fins a Leipzig per fer pràctiques a l’empresa Vitalis, de la localitat de Gut Wehlitz. Aquí compartiran l’experiència amb altres alumnes d’FP de diferents països europeus.

Aquest dilluns dia 11 han tingut l’oportunitat de visitar la ciutat de Leipzig acompanyats pel professor Mikel Navarro que estarà amb ells fins diumenge dia 17.

El dimarts dia 12 ja han començat les pràctiques formatives amb el seu tutor d’empresa, Aran Talboys. I també han pogut dedicar el temps lliure a conèixer els seus nous companys i a jugar a futbol.


 

 

 

Els alumnes tornaran cap a Menorca el dia 23 de juny una vegada completades les 2 setmanes de formació.

Aquestes estades formatives són possible gràcies a la participació de l’IES Pasqual Calbó i Caldés en el programa europeu ERASMUS+. De fet aquestes són les darreres mobilitats del projecte «IES Pasqual Calbó i Caldés keeps expandig through Europe» iniciat el curs passat i que ha permès la realització d’estades formatives a diferents països d’Europa a 20 alumnes de FP Bàsica i Grau Mitjà del centre.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a 3 alumnes d’FP Bàsica faran les 2 darreres setmanes de curs fent pràctiques formatives a Alemanya