RSS

Simulacre d’emergència a l’aeroport

Avui matí hem participat activament en el simulacre d’emergència d’aviació que ha tingut lloc a l’aeroport de Menorca on hem representat papers com: Comandant, tripulació i premsa.

El simulacre ha consistit en un accident d’avió pocs segons desprès d’enlairar-se.

La jornada ha resultat molt profitosa per al mòdul Emergències on es tracten temes referents als simulacres. En finalitzar el simulacre, tots els participants ens hem reunit a una sala de l’aeroport per tal de realitzar una posada en comú i exposar les mancançes o necessitats detectades en l’activitat de cara a la millora en la gestió de les emergències de l’aeroport.

 

Posted by on 26 novembre 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Simulacre d’emergència a l’aeroport

Fira d’ensenyaments superiors a Ciutadella 2018

El cicle de grau superior de prevenció de riscos va estar present a la fira d’ensenyaments superiors els dies 19 i 20 d’octubre (2018).

A la fira van assistir altres entitats educatives i universitats: tots els instituts de Menorca que ofereixen FP de grau superior, la UIB, altres universitats i també residències d’estudiants.

 

Posted by on 22 octubre 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Fira d’ensenyaments superiors a Ciutadella 2018

Visita a la Fundació Laboral de la Construcció

El passat dimarts 5 de juny els alumnes i professorat del mòdul de Seguretat del Cicle de Prevenció vam realitzar una visita a la Fundació Laboral de la Construcció per tal de conèixer els equips de protecció individual i col·lectiva i les mesures preventives que s’han d’aplicar en el sector de la construcció, quan es treballa en alçada i hi ha un risc de caiguda.

 

 

Posted by on 7 juny 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Visita a la Fundació Laboral de la Construcció

IES SKILLS

Els dies 17 i 18 de maig s’han celebrat els IES SKILLS per part dels IES Pasqual Calbó i Caldés i Cap de Llevant. S’ha mostrat tota l’oferta d’estudis oficials públics de Formació Professional amb activitats interactives i participatives.

En el cas del nostre Departament, hem participat mostrant el material i recursos de què disposem per a la docència del cicle (bastides, epi, senyalització, imatges impactants amb riscos, aparells de mesurament, roba de protecció, extintors, etc).

A més a més, durant aquests dos dies ens han visitat moltíssims alumnes d’altres centres per conèixer els nostres estudis i veure de primera mà les activitats que realitzem.

 

Posted by on 21 maig 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a IES SKILLS

Pràctiques de protecció contra incendis

Els alumnes de 1r del cicle han fet pràctiques d’extinció de foc amb una BIE dotació del centre per tal d’aproximar les sessions teòriques del mòdul de seguretat a la realitat.

A banda, els alumnes han conegut el procediment d’actuació que cal seguir necessàriament desprès d’emprar una BIE del centre pel que fa a les bombes d’impulsió.

A més a més, s’han realitzat pràctiques d’accionament dels polsadors d’alarma per tal de conèixer en primera mà les passes a seguir pel que fa a la desactivació de l’alarma i el funcionament de les portes tallafocs un cop reestablerta la normalitat.

 

Posted by on 9 maig 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Pràctiques de protecció contra incendis

Taller de cartografia IDE Menorca

Dilluns 7 de maig del 2018 hem rebut al nostre centre en Ricard Cots del Consell Insular de Menorca per tal d’impartir el taller de Cartografia, Infraestructures de Dades Espacial de Menorca.

La sessió ha resultat molt profitosa ja que els alumnes han pogut conèixer les possibilitats i eines que ens brinda aquest gran projecte menorquí.

 

Posted by on 7 maig 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Taller de cartografia IDE Menorca

28 D’ABRIL: DIA INTERNACIONAL DE LA SEGURETAT I LA SALUT EN EL TREBALL

Aquest divendres 27 d’abril, el Departament de Prevenció de Riscos Professionals (MSP) ha organitzat una exposició en motiu del Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball que es celebra el 28 d’abril.
S’han projectat alguns vídeos i fotografies del Concurs de Prevenció de Riscos Professionals que anualment organitza el mateix departament.
La mostra romandrà oberta durant tota la setmana al hall del centre IES Pasqual Calbó i Caldés per tal de conscienciar de la importància de la prevenció en la salut laboral. Aquí hi ha un recull d’algunes de les imatges que han estat exposades:
   
 

Posted by on 2 maig 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a 28 D’ABRIL: DIA INTERNACIONAL DE LA SEGURETAT I LA SALUT EN EL TREBALL

Xerrada promoció Cicles Superiors a Batxillerat

Dimarts 24 d’abril es van realitzar xerrades i mostres de les instal·lacions de les famílies professionals que imparteixen estudis de Cicle Superior al centre per tal de promocionar la Formació Professional als alumnes de 2n de Batxillerat. La xerrada va ser presentada per en Bep Fàbregues i posteriorment els responsables de cada rama professional va xerrar o va mostrar les possibilitats dels seus estudis.

 

Posted by on 26 abril 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Xerrada promoció Cicles Superiors a Batxillerat

Pràctiques d’extinció de foc al Parc de Bombers

Avui hem anat a fer pràctiques d’extinció de foc al parc de bombers de Maó. El Cap de bombers, el Sr. Rico ens ha mostrat la teoria del foc i seguidament cadascun de nosaltres ha apagat foc amb extintors i també hem fet pràctiques d’ús de les mànigues d’aigua (Boques d’Incendi Equipades). Hem visitat les instal·lacions del parc i hem conegut la dotació de què consta.

La sessió ha resultat molt interessant i una bona pràctica que complementa els mòduls Seguretat i Emergències del Cicle de Prevenció. Els alumnes han gaudit i han expressat la seva satisfacció amb la jornada.

 

Posted by on 23 abril 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Pràctiques d’extinció de foc al Parc de Bombers

Dinar final de trimestre a Mercadal

Com és tradició, cada final de 2n trimestre, es realitza un dinar a Mercadal on ens trobem tots els alumnes i professors de cicles formatius del centre IES Pasqual Calbó. Enguany, la trobada va tenir lloc el dia 27 de març a Mercadal. Els assistents del Cicle de Prevenció de Riscos vam poder gaudir d’una deliciosa paella, així com de diferents entrants i postres.

 

Posted by on 9 abril 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Dinar final de trimestre a Mercadal