RSS

Taller Primers Auxilis de Salut Jove

El passat dijous 8 de març, els alumnes del cicle de Prevenció van realitzar el taller de primers auxilis del programa de Salut Jove del Consell Insular de Menorca.

En Pedro Marqués, que fa feina al 061, va ser l’especialista en impartir-lo. Els estudiants van poder fer pràctiques de reanimació cardiopulmonar i amb un desfibrilador semi automàtic. A més van fer pràctiques vàries de primers auxilis.

 

Posted by on 13 març 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Taller Primers Auxilis de Salut Jove

Visita a CLH

Aquest dilluns dia 5 de març, els alumnes i professors de Prevenció de Riscos han visitat les instal·lacions de CLH de Menorca. Allà, el cap de planta, el Sr. Josep Serra Pons, els ha explicat les normes de seguretat i salut que es segueixen en aquesta empresa en relació a l’emmagatzematge i manipulació de productes químics així com les actuacions previstes en cas d’emergència.

 

 

Des d’aquí volem donar les gràcies a CLH per rebre’ns cada curs i col·laborar amb la formació del alumnes de Prevenció.

 

Posted by on 6 març 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Visita a CLH

Viatge d’estudis a Madrid

Alumnes i professors del Grau Superior de Prevenció de Riscos van viatjar la setmana passada a Madrid amb motiu de la Fira SICUR de Seguretat i Emergències al recinte firal IFEMA de Madrid per tal de conèixer les principals novetats del sector de la prevenció de riscos laborals i emergències.

   

Altres de les activitats englobades dins del viatge d’estudis van ser la visita a la Unitat Militar d’Emergències a Torrejón de Ardoz i la visita a la Real Fàbrica de Tapissos. A la UME, el grup va poder conèixer la dotació i organització d’aquesta unitat pel que fa a la lluita en emergències. Per altra banda, a la fàbrica de tapissos es va realizar la visita cultural i també es van observar els riscos, majoritàriament ergonòmics, dels treballadors del centre (no se’ns va permetre fer fotos).

   

Com a activitats culturals, el grup va visitar el Congrès dels Diputats i la Real Casa de la Moneda i Timbre.

   

Aquest viatge d’estudis ha resultat molt enriquidor i interessant per l’alumnat i professorat de Prevenció de riscos.

 

 

Posted by on 26 febrer 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Viatge d’estudis a Madrid

Col·laboració entre l’Escola d’Art de Menorca i l’IES Pasqual Calbó i Caldés

El dijous 15 de febrer, els alumnes de primer curs del CFGS de Prevenció de Riscos Professionals de l’IES Pasqual Calbó i Caldés han visitat l’Escola d’Art de Menorca per fer una activitat conjunta amb l’ alumnat dels cicles formatius que s’imparteixen en aquesta escola.

Aquesta activitat, organitzada per la professora Gemma Ramon, la qual imparteix el mòdul de Formació i Orientació Laboral a diferents cicles formatius dels dos centres educatius, ha possibilitat als alumnes de Prevenció la realització d’una pràctica d’avaluació de riscos en un entorn real mentre que l’alumnat de l’Escola d’Art ha pogut veure algunes de les mesures preventives que es podrien aplicar per millorar les condicions de seguretat i salut als seus futurs llocs de feina.

Els alumnes de Prevenció de Riscos Professionals han visitat les aules d’Autoedició on han fet una avaluació dels riscos, centrada principalment en les mesures a adoptar per a la millora ergonòmica dels llocs de treball i la prevenció de la fatiga visual.

Després han visitat el taller de Joieria on han pogut observar com fan feina les alumnes d’aquests estudis per avaluar els riscos derivats de l’ús de màquines, eines i procediments essencials de la professió.

També han recollit les dades dels nivells d’il·luminació i renou, així com la temperatura i la humitat ambiental de cada àrea.

Després d’aquesta visita els alumnes de Prevenció redactaran un informe amb les propostes de millora que creguin convenients i l’alumnat de l’Escola d’Art prepararà uns cartells informatius sobres les accions preventives que poden aplicar elles mateix a les seves aules i tallers mentre estan estudiant.

 

Posted by on 20 febrer 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Col·laboració entre l’Escola d’Art de Menorca i l’IES Pasqual Calbó i Caldés

Visita al geriàtric de Maó

El passat 5 de febrer els alumnes i professors del CFGS de Prevenció van visitar les instal·lacions del geriàtric de Maó. L’alumna d’aquest cicle i treballadora del geriàtric, Inés Rodríguez, va explicar de primera mà tots els riscos amb que compten al seu lloc de feina, sobretot riscos ergonòmics i va descriure els mitjans tècnics que tenen per mobilitzar als residents amb dificultats de mobilització.

La visita va resultar molt interessant ja que els alumnes van veure in situ com s’organitza la feina pel que fa a la prevenció en aquest centre.

 

Posted by on 6 febrer 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Visita al geriàtric de Maó

Entrega de notes i bereneta

Dijous 21 de desembre alumnes i professors vam fer una bereneta desprès de l’entrega de notes.

 

Posted by on 23 gener 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Entrega de notes i bereneta

Exposicions dels treballs d’anglès de final de trimestre

Els alumnes de 2n van realitzar exposicions de treballs al mòdul d’anglès amb al professor Pablo Babiloni.

 

Posted by on 23 gener 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Exposicions dels treballs d’anglès de final de trimestre

Felicitació de nadal.

 

Posted by on 23 gener 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Felicitació de nadal.

Taller de Salut Jove: Accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques.

Dimecres dia 13 de desembre els alumnes de primer i segon van poder fer el taller de Salut Jove d’Accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques amb en Pepe Capella Pons, coordinador del Departament d’Accessibilitat de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca (FFDM).
Amb en Pepe, els alumnes i professors vam poder fer una reflexió i anàlisi de l’accessibilitat i les barreres arquitectòniques i de comunicació tant en espais com edificis públics, així com en els mitjans de transport.
En acabar, els alumnes es van posar en la pell de les persones amb alguna discapacitat i van practicar com pujar una rampa en una cadira de rodes o com poder anar d’un lloc a un altre amb els ulls tapats només amb l’ajuda d’un bastó com els que utilitzen les persones cegues.
Moltes gràcies, Pepe Capella, per la teva professionalitat i dedicació.

 

Posted by on 23 gener 2018 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Taller de Salut Jove: Accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques.

Col·loqui sobre la feina de tècnic de prevenció en motiu de la Setmana Europea de la Formació Professional

Aquest dimecres 22 de novembre l’IES Pasqual Calbó i Caldés s’ha sumat als actes de celebració de la setmana europea de l’FP amb una parell de xerrades pels alumnes d’Electricitat, Administració i Prevenció de Riscos Professionals del torn de capvespre.

En primer lloc, el departament de Manteniment i Serveis a la Producció ha organitzat un col·loqui amb 3 ex-alumnes del cicle formatiu de grau superior de Prevenció de Riscos Professionals per tal de que expliquin en que consisteix la feina dels tècnics de prevenció. Així, després d’una breu presentació per part del cap de departament Joan Palliser, Toni Cardona i Nacho Muñoz explicaren la seva feina com a tècnics del Servei de Prevenció PREVIS i seguidament Silvia González va descriure les seves funcions com a tècnica del Departament de Seguretat i Higiene de Mútua Balear.

Els alumnes assistents també van poder conèixer la trajectòria professional que han desenvolupat aquests 3 ex-alumnes del centre i escoltar de primera mà quina és la situació laboral dels tècnics de prevenció a Menorca i quines perspectives de futur hi ha.

Els 3 ponents van destacar que la feina de tècnic de prevenció els resulta molt motivadora perquè els ha suposat haver d’assessorar empreses molt diverses on han pogut aprendre moltíssims processos productius que abans eren totalment desconeguts per ells. Igualment, remarcaren el seu caràcter multidisciplinar, ja un tècnic de prevenció fa activitats tant diverses com l’avaluació de riscos o la formació dels treballadors, passant per la feina d’elaboració d’informes i la comunicació constant amb empresaris i treballadors.

Des d’aquí volem agrair de tot cor la col·laboració den Toni Cardona, na Silvia González i en Nacho Muñoz, que des de que es van titular sempre han col·laborat amb el nostre departament.

 

Posted by on 23 novembre 2017 in ACTUALITAT DEL CICLE

Comentaris tancats a Col·loqui sobre la feina de tècnic de prevenció en motiu de la Setmana Europea de la Formació Professional